ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна втратила шість позицій у рейтингу Всесвітнього економічного форуму

Макроекономічне середовище і державні інститути тягнуть країну вниз.

Україна втратила шість позицій у рейтингу Всесвітнього економічного форуму

Україна зайняла 85-те місце в щорічному рейтингу глобальної конкурентоспроможності за версією Всесвітнього економічного форуму.

У порівнянні з минулим роком Україна втратила шість позицій, йдеться в оприлюдненому в п'ятницю документі. Найближчі сусіди України - Намібія і Греція.

Перше місце в рейтингу восьмий раз поспіль зайняла Швейцарія. На другій сходинці розташувався Сінгапур, третє місце дісталося США.

Рейтинг ВЕФ складається на підставі 12 показників конкурентоспроможності. Головними конкурентними перевагами України є висока освіченість населення (33 місце з 138), а також досить великий розмір внутрішнього ринку (47 місце). Негативно впливає на конкурентоспроможність України макроекономічне середовище (128 місце), державні інститути (129 місце) і слабо розвинений фінансовий ринок (130 місце).

Укладачі рейтингу зазначають, що найбільші проблеми для бізнесу в Україні створюють корупція, політична нестабільність, інфляція, неефективність державної влади, відсутність доступу до фінансування, нестабільність влади, ставки і адміністрування податків.

У рейтингу 2015 року Україна перебувала на 79 місці між Гватемалою і Таджикистаном, в 2014 році - на 76-му місці між Словаччиною та Хорватією, в 2013 році - 84 місце між Тунісом і Уругваєм, в 2012 році - 73 місце між Чорногорією і Уругваєм, в 2011 році - 82-ге місце між Тринідадом і Тобаго та Намібією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram