ГоловнаЕкономікаБізнес

У Києві підписали меморандум про розвиток 5G в Україні

Запуск заплановано на 2019-2020 роки.

У Києві підписали меморандум про розвиток 5G в Україні
Фото: itc.ua

Компанії lifecell, Huawei і Ericsson підписали у вівторок меморандум про сприяння розвитку п'ятого покоління мобільного зв'язку (5G) в Україні.

У підписанні взяли участь головний виконавчий директор lifecell Бурак Ерсой, директор компанії "Хуавей Україна" Чжоу Хаодзе і генеральний директор Ericsson в Україні Войцех Байда, пише "Ліга".

Тестова зона під 5G в Україні поки не визначена. Компанії наголошують, що першочергове завдання - протестувати і доопрацювати саму технологію і бізнес-моделі майбутнього, які вона може обслуговувати.

Ерсой навів один приклад, для чого 5G у майбутньому може стати в нагоді. За його словами, ця технологія допоможе організувати досвідченим хірургам проведення віддалених операцій у будь-якій точці світу, оскільки затримка передачі даних у 5G буде практично нульовою.

Як запевнив голова Національної комісії з питань регулювання зв'язку Олександр Животовський, регулятор буде всіляко підтримувати тести 5G. Він очікує, що в Україні 5G запрацює синхронно зі світовим запуском в експлуатацію цієї технології. Його очікують у 2019-2020 роках.

Нагадаємо, зараз в Україні впроваджується технологія 3G. У другому-третьому кварталі 2017 року відбудеться тендер з продажу 4G-ліцензій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram