ГоловнаЕкономікаБізнес

Почалася ліквідація ЗАТ "Готель "Україна"

Семирічна суперечка навколо столичного 21-поверхового готелю завершується.

Почалася ліквідація ЗАТ "Готель "Україна"
Фото: facebook.com/mgaev

Про це пише Вероніка Гаврилюк у газеті "КоммерсантЪ-Украина". Повідомлення про початок процедури ліквідації було опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр".

"Рішення ухвалено на підставі постанови Київського апеляційного господарського суду", - пояснив юрист, який представляє інтереси "Комерційної компанії" (КК; володіє 50% ЗАТ), Юрій Дацюк. За його словами, компанія вже подала касаційну скаргу на це рішення до Вищого господарського суду.

Судова справа щодо прав на готель "Україна" триває останні сім років. Наприкінці 2004 року КК (на той момент належала "Національній резервній корпорації" Олександра Лебедєва) і Фонд держмайна (ФДМ) заснували ЗАТ "Готель"Україна" зі статутним капіталом близько $ 40 млн. КК внесла $ 21,5 млн, ФДМ - майновий комплекс 21-поверхового готелю "Україна" (370 номерів) по вул. Інститутській, 4. Уже через рік прокуратура Києва оскаржила цю угоду в суді.

Торік російський бізнесмен Олександр Лебедєв заявив, що продав усі українські активи кіпрській компанії, тож не має до них жодного стосунку. Однак перший заступник голови правління "Промінвестбанку" В'ячеслав Юткін (керував готелями НРК в Україні) зазначав, що Олександр Лебедєв міг контролювати ці кіпрські компанії.

В інвестора, хто ним не був би, ще є шанси зупинити ліквідацію ЗАТ, зазначає партнер юрфірми "Ільяшев і партнери" Роман Марченко.

"Однак у нашій країні юридична позиція означає значно менше, ніж політична воля", - пояснює юрист.

Нагадаємо, раніше Лебедєв продав свій банк в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram