ГоловнаЕкономікаБізнес

Українські гастарбайтери масово скуповують нерухомість на батьківщині

Заробітчани побоюються краху ЄС.

Українські гастарбайтери масово скуповують нерухомість на батьківщині
Фото: www.zotouakinita.gr

Побоюючись економічного краху Євросоюзу, гастарбайтери із західних областей країни різко збільшили внески в купівлю нерухомості.

Ріелтори обласних центрів Західної України відзначають збільшення попиту на купівлю житла з боку працюючих за кордоном українців, пише "Деловая столица".

Як відзначає видання, попит в цілому виріс в 2-3 рази, а причиною тому стали побоювання заробітчан втратити робочі місця через девальвацію європейської валюти.

"Традиційно жителі Буковини виїжджають на заробітки в Іспанію, Італію, Португалію і Грецію. Частину зароблених коштів вони завжди вкладають у купівлю або будівництво нерухомості. Але за останні два-три місяці кількість заявок від них зросла щонайменше вдвічі, до того ж переважна більшість мала у своєму розпорядженні відносно невеликі суми, близько 30 тис. євро, але намагалися придбати нерухомість в найкоротші терміни і повернутися на роботу за кордон", - цитується в газеті глава чернівецького регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості України Віталій Авдєєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram