ГоловнаЕкономікаБізнес

Азаров обіцяє будувати 100 тис. доступних квартир на рік

Уряд розраховує на італійський досвід.

Азаров обіцяє будувати 100 тис. доступних квартир на рік
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про плани уряду щорічно здавати в експлуатацію 100 тис. квартир. При цьому з 2013 року в країні заплановано запустити програму реалізації індустріального житла, що дозволить знизити середній рівень вартості осель до менш ніж 5 тис. грн за 1 кв. м.

"Ми розраховуємо, що з наступного року запрацює вже програма, яка буде ніби наповнювати ці дві програми (програму іпотечного кредитування і програму "30 на 70") індустріальним житлом. Зараз наші фахівці побували в зарубіжних країнах, зокрема в Італії, вивчили досвід, який мають європейські держави, - індустріальне зведення житла з низькою вартістю квадратного метра. Тобто ми хочемо опуститися нижче від 5 тис. грн за квадратний метр і при цьому мати добру, європейську якість квартир", - сказав прем'єр-міністр.

На думку прем'єра, реалізація таких програм дозволить у рази збільшити обсяги житлового будівництва в країні. Зараз, зазначив прем'єр-міністр, на черзі стоїть приблизно 1,5 млн осіб, і "черга практично з 80-х років завмерла".

"Ми такі цифри і завдання перед собою ставимо: приблизно на 100 тис. квартир на рік", - сказав Азаров, додавши, що це абсолютно реальне завдання.

Нагадаємо, раніше Азаров повідомив, що наступного року в Україні заплановано розгорнути мережу домобудівних комбінатів, які будуть здатні зводити будинки за 6-8 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram