ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін змінив правила пільгової іпотеки

У програму включать більш старі будинки.

Кабмін змінив правила пільгової іпотеки
Фото: gkh.com.ua

Кабінет Міністрів вкотре вніс зміни в порядок здешевлення іпотечних кредитів. Відповідну постанову №772 уряд ухвалив 13 серпня.

Вона передбачає, що в число громадян, які потребують поліпшення житлових умов, тепер входять громадяни, які перебувають на квартирному обліку, а також ті, кого забезпечено житловою площею за місцем реєстрації менш ніж 9 кв. м або зареєстровано у гуртожитку.

Якщо позичальник виступає замовником будівництва індивідуального житлового будинку, для отримання кредиту він повинен надати копії права власності на земельну ділянку та проектно-кошторисної документації на таке будівництво.

Крім того, тепер розмір процентної ставки в 16% не може перевищувати цей рівень в цілому, а не лише на момент видачі кредиту.

Також уряд дозволив купувати за програмою житло в будинках, введених в експлуатацію після 2007 року, тимчасом як раніше - після 2009 року.

Нагадаємо, раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк розповів, що програму здешевлення іпотечних кредитів розширили на сільських забудовників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram