ГоловнаЕкономікаФінанси

У Арбузова вважають, що на валютному ринку все гаразд

Золотовалютні резерви зростають, а Нацбанк на міжбанку валюту тільки купує.

У Арбузова вважають, що на валютному ринку все гаразд
Фото: Макс Левин

У Національному банку, який очолює Сергій Арбузов, зазначають, що попит і пропозиція на валютному ринку України збалансовані.

Про це у відеокоментарі, розміщеному на сайті НБУ, заявив директор департаменту з управління валютним резервом і здійснення операцій на відкритому ринку Олександр Дубихвіст.

Він зазначив, що регулятор у квітні не здійснював валютних інтервенцій на міжбанківському валютному ринку, при цьому за рахунок купівлі валюти на міжбанку і за рахунок надходжень коштів на рахунки уряду збільшилися золотовалютні резерви.

При цьому, за словами банкіра, у квітні зберігалася тенденція скорочення негативного сальдо купівлі-продажу населенням готівкової валюти. Воно становило $ 209 млн, що вчетверо менше, ніж за аналогічний період 2011 року.

"Зазначені дані свідчать про збалансованість попиту та пропозиції на валютному ринку України", - упевнений Дубихвіст.

Нагадаємо, експерти прогнозують девальвацію гривні після виборів. При цьому Арбузов зазначає, що експерти, які прогнозують девальвацію гривні, ігнорують пояснення НБУ. Він заявляє, що навіть у разі найбільш негативних сценаріїв розвитку в Нацбанку є достатньо резервів для зменшення різких коливань курсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram