ГоловнаЕкономікаФінанси

На фондовому ринку почали штрафувати за маніпуляції

НКЦПФР вбачає порушення в діях одного з торговців.

На фондовому ринку почали штрафувати за маніпуляції
Фото: focus.ua

Нацкомісія з цінних паперів і фондового ринку 25 травня вперше оштрафувала учасника ринку за маніпулювання, повідомляє "Коммерсант-Украина".

Санкцію у вигляді штрафу на 170 тис. грн було застосовано до ТОВ "Сіті Брок", заявив глава НКЦПФР Дмитро Тевелєв.

Торговець, на думку НКЦПФР, здійснив маніпулювання, поширивши за допомогою ЗМІ інформацію, яка нібито призводить або може призвести до введення в оману учасників ринку щодо ціни, попиту, пропозиції або обсягів торгів цінними паперами на біржі.

У грудні 2011 року "Сіті Брок" опублікував у газетах "Сегодня", "Авізо" і "Прем'єр-Експрес" звернення до акціонерів харківського АТ "Трест Житлобуд-1".

Торговець як акціонер тресту в умовах "несприятливої економічної ситуації в будівельній галузі з метою захисту прав акціонерів ініціював винесення на розгляд до порядку денного загальних зборів акціонерів" низку питань, зокрема про ліквідацію.

"У цьому випадку "Сіті Брок" опублікував завідомо недостовірну інформацію", - пояснює член НКЦПФР Євген Воропаєв, пославшись на дані Держстату про те, що 2011 року будівельна галузь показувала зростання обсягів виробництва. Крім цього, компанія знала, що "Трест Житлобуд-1" є прибутковим.

У "Сіті Брок" заявили, що вдалися до ЗМІ для захисту своїх прав як акціонера і не погоджуються з рішенням Нацкомісії.

Нагадаємо, НКЦПФР хоче підвищити вимоги до емітентів цінних паперів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram