ГоловнаЕкономікаФінанси

СКМ збільшує витрати на соціальні проекти

На підприємствах фінансової групи працюють 260 тис. осіб

СКМ збільшує витрати на соціальні проекти
Фото: scm.com.ua

В Україні, на відміну від країн Заходу і навіть Радянського Союзу, відповідальність роботодавців за соціальний добробут своїх працівників наразі не є нормою.

Про це пише LB.ua в матеріалі "Ділитися по справедливості".

У СРСР завданням керівників на місцях було створити "сприятливі можливості для відпочинку за місцем проживання та інші умови раціонального використання вільного часу". Тому кожне велике підприємство за рахунок прибутку утримувало власні дитсадки, спорткомплекси, піонерські табори, бази відпочинку, путівки в які видавала профспілка. Сюди ж належало і житлове будівництво або надання відомчих квартир", - пише видання.

У сучасній Україні власники великих компаній найчастіше не такі уважні до проблем своїх працівників, а також до соціального середовища, що оточує підприємство. А держава практично ні до чого не зобов'язує їх.

"Але є винятки, втім, що потверджують правило. Однією з унікальних у соціальному сенсі компаній усі роки української незалежності залишався НАЕК "Енергоатом". Питання побуту, відпочинку й освіти співробітників для атомної енергетики - складова безпеки, керівництво компанії завжди розуміло це.

Цього року різко збільшила витрати на соціальні проекти група СКМ, на підприємствах якої працюють 260 тисяч осіб: 170 млн грн. Що на 70 млн більше, ніж торік", - наголошує LB.ua.

Зокрема, в рамках соціальних проектів СКМ відбулося оновлення цілих мікрорайонів у Кривому Розі. Із 2008 року Група "Метінвест" реалізує в цьому місті комплексну програму реконструкції районів, щоб підвищити в них якість життя співробітників компанії й усіх мешканців міста.

"Програма розроблена і спроектована з урахуванням обробки 4,5 тис. анкет, отриманих від мешканців житлового масиву. Вивчивши їхні потреби, "Метінвест" скерував у мікрорайони Даманський (Тернівський район) і 44-й квартал (Жовтневий район) кошти на реставрацію фасадів будинків, ремонт доріг, будівництво дитячих і спортивних майданчиків, відновлення зон відпочинку та благоустрій центральних площ. Реконструкція цілого мікрорайону в рамках програми соціальної відповідальності бізнесу - поки єдина така ініціатива не тільки в Кривому Розі, а й у всій Дніпропетровській області", - пише LB.ua.

СКМ також розвиває дитячий і юнацький футбол у восьми містах Донецької та Дніпропетровської областей, а галузевий холдинг ДТЕК, через широку географію об'єктів власності, підписав декларації про соціальне партнерство з органами місцевого самоврядування 19 міст - і східних, і західних областей України.

"Це і лікарні, і школи, і громадський транспорт, і реконструкція теплоцентралей, і багато іншого, чим держава, позбавлена доходів, займатися не може і не займається два десятки років", - повідомляє LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram