ГоловнаЕкономікаФінанси

Ощадбанк очікує на важкий старт виплат радянських внесків

У перший день доведеться обслугувати десятки тисяч людей.

Ощадбанк очікує на важкий старт виплат радянських внесків
Фото: 20minut.ua

Компенсацію за знеціненими внесками в Ощадбанк СРСР, яка розпочнеться завтра, 1 червня, в перший день отримають до 70 тис. чоловік.

"Завтра у нас стартує програма з виплат. Перший тиждень буде важким, але ми готові", - сказав на брифінгу голова правління банку Сергій Подрєзов.

Банкір також зазначив, що 30 травня Ощадбанк отримав на виплати від Міністерства фінансів 200 млн гривень, а в четвер очікують ще 1,2 млрд гривень.

"Очікуємо, що не буде ажіотажу і черг", - додав він. Він зазначив, що люди, які не прийшли в призначений час, зможуть отримати свої вклади в будь-який інший день позачергово.

Здійснюватимуть виплату всі установи банку, де зберігаються компенсаційні рахунки, а це близько 6 тис. відділень.

Банкір нагадав, що компенсації виплачуватимуться до 25 грудня цього року, за цей період Ощадбанк планує обслугувати 6 млн вкладників. Крім того, банк виплачуватиме по 500 гривень нащадкам вкладників радянського Ощадбанку, які померли в 2005-2011 роках і не отримали компенсацію витрат від знецінення грошових заощаджень протягом цього періоду.

Подрєзов наголосив, що має намір особисто проінспектувати роботу двох-трьох відділень Ощадбанку, які з 1 червня почнуть виплачувати компенсаційні виплати. Він не уточнив, які саме відділення будуть проінспектовані, проте повідомив, що це будуть відділення на правому березі Києва.

Нагадаємо, 7 березня Президент Віктор Янукович заявив, що з 1 червня і до кінця 2012 року має бути здійснена часткова компенсація за вкладами Ощадбанку СРСР. Очікують, що 6 млн громадян отримають по 1 тис. гривень компенсацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram