ГоловнаЕкономікаФінанси

Вкладникам банків, які ліквідовують, підвищать компенсації

На сьогодні гарантії по внесках становлять 150 тис. грн.

Вкладникам банків, які ліквідовують, підвищать компенсації

Фонд гарантування внесків фізосіб може підвищити розміри компенсацій для вкладників банків, які ліквідовують.

Про це у відеозверненні, розміщеному на сайті Національного банку, повідомив заступник голови НБУ, голова адміністративної ради фонду Ігор Соркін.

"На сьогодні гарантована сума відшкодування за внесками, які стали недоступними, становить 150 тис. грн. Останнє підвищення цієї суми було проведено в листопаді 2008 року. З метою виконання завдань, визначених програмою Президента України, подальшого зміцнення довіри до банків з боку населення, підвищення рівня захищеності переважної більшості вкладників країни, Фондом гарантування вкладів розглядається питання про збільшення суми відшкодування", - заявив він.

Проте Соркін не повідомив, на скільки буде підвищено розмір компенсації.

"Я впевнений, що це дасть позитивний сигнал населенню країни щодо впевненості у своїх заощадженнях", - підкреслив заступник голови НБУ.

Нагадаємо, на початку цього року ухвалення нового закону "Про систему гарантування внесків фізичних осіб" викликало бурхливу реакцію громадськості через повідомлення про те, що українців позбавили гарантій на повернення внесків у разі ліквідації банків. Фонд гарантування вкладів запевняв, що цього не сталося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram