ГоловнаЕкономікаФінанси

Китайські інвестори допоможуть реконструювати аеропорт "Сімферополь" і Ялтинський порт

Вартість проектів становитиме $500 млн.

Китайські інвестори допоможуть реконструювати аеропорт "Сімферополь" і Ялтинський порт

Китайські інвестори готові брати участь у реалізації інвестиційних проектів реконструкції Міжнародного аеропорту "Сімферополь" і Ялтинського морського торгового порту, вартість проектів становитиме близько 500 млн дол.

Про це повідомляє інформаційне управління Ради Міністрів Криму.

"Шанхайська будівельна компанія і китайська суднобудівна компанія офіційно підтвердили готовність брати участь у проекті з реконструкції аеропорту "Сімферополь" і Ялтинського морпорту", - повідомив радник голови Ради Міністрів Криму Олексій Стародубов.

За його даними, найближчим часом британська компанія INVESTCAP надасть Раді Міністрів Криму ефективну модель державно-приватного партнерства, що дозволить залучити гроші інвесторів і якісно управляти реалізацією зазначених проектів. "Це інноваційна модель, аналогів якої в Україні немає", - зазначив Олексій Стародубов.

Нагадаємо, в листопаді 2011 р. в рамках II Міжнародного Чорноморського економічного форуму Агентство регіонального розвитку АР Крим і британська компанія INVESTCAP підписали меморандум про реалізацію інвестиційних проектів реконструкції міжнародного аеропорту "Сімферополь" і будівництва комплексу "Порт "Ялта".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram