ГоловнаЕкономікаФінанси

Moody's погіршило рейтинги 13 італійських банків

До цього списку увійшли і банки з "дочками" в Україні.

Moody's погіршило рейтинги 13 італійських банків

Агентство Moody's знизило рейтинги 13 італійських банків. До цього списку увійшли і банки з "дочками" в Україні.

Про це 16 липня повідомляється в прес-релізі агентства.

Рейтинги двох найбільших фінансових організацій Італії - UniCredit і Intesa Sanpaolo, які на двох контролюють близько третини банківського сектору країни, були знижені на один пункт, з A3 до Baa2, з негативним прогнозом. Рейтинги інших семи банків також знижені на один пункт, а ще чотирьох - на два.

Аналітики агентства пояснили, що зниження рейтингів банків стало наслідком зниження рейтингу державних облігацій уряду Італії, про яке було оголошено 12 липня. На думку Moody's, уряд країни у разі погіршення економічної ситуації не зможе надати необхідну фінансову допомогу банкам.

Востаннє про масове зниження рейтингів італійських банків Moody's оголошувало в середині травня 2012 року. Тоді під зниження потрапили 16 кредитних організацій, і серед них також були UniCredit і Intesa Sanpaolo, а основною причиною своїх дій аналітики Moody's назвали рецесію, яка відновлюється в Італії.

Італія є однією з країн, що найбільше страждають від боргової кризи в Європі. Протягом останнього року уряд країни розробив низку програм зі скорочення бюджетних витрат, а також початок проведення реформ пенсійного і трудового законодавства. Запропоновані заходи, як очікують, допоможуть скарбниці в найближчі роки заощадити кілька десятків мільярдів євро.

Нагадаємо, UniCredit контролює одразу два банки в Україні - UniCredit Bank і Укрсоцбанк, Intesa Sanpaolo - Правекс-банк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram