ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ: борг України - найнадійніший інструмент

В Арбузова розповіли про вигоди валютних казначейських зобов'язань.

НБУ: борг України - найнадійніший інструмент
Фото: Макс Левин

У Національному банку, яким керує Сергій Арбузов, вважають, що валютні казначейські зобов'язання для населення, які планують випустити восени, є найнадійнішим інструментом вкладення грошей.

Про це заявив у відеокоментарі, розміщеному на сайті Нацбанку, директор департаменту з управління валютним резервом і здійснення операцій на відкритому ринку Олександр Дубихвіст.

"У нас є найнадійніший інструмент, який можливий, - це борг держави. У будь-якій країні державний борг - це найнадійніший інструмент вкладень коштів", - наголосив він.

Він також зазначив, що казначейські зобов'язання буде випущено в документарній формі, вони не вимагають відкриття рахунку або договору з банком. При цьому вкладникам не потрібно буде декларувати свій інвестиційний дохід.

Окрім того, в НБУ впевнені, що зобов'язання користуватимуться значним попитом на вторинному ринку, що дозволить фізособам у будь-який момент продати їх.

Дубихвіст також додав, що прибутковість зобов'язань буде вищою, ніж за депозитами. Причому вони будуть повністю гарантовані державою на відміну від депозитів, гарантована сума за якими становить 150 тис. грн.

Нагадаємо, експерти вважають, що успіх валютних казначейських зобов'язань для населення, які Мінфін планує випустити восени, залежатиме від того, чи вдасться державі подолати недовіру громадян до держпаперів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram