ГоловнаЕкономікаФінанси

Проблеми Іспанії можуть знизити курс євро до 9,5 грн, - думка

Країна позичає гроші під великі відсотки.

Проблеми Іспанії можуть знизити курс євро до 9,5 грн, - думка

Дохідність облігацій Іспанії оновила історичний максимум, піднявшись до 7,6%. Ще на початку липня прибутковість була на рівні 6,1-6,3%, а на початку березня - 4,8-5,1%. Про це пише "Коммерсантъ-Украина".

Ситуація в Іспанії впливає на інші проблемні країни єврозони. Багатомісячного максимуму сягнула прибутковість за 10-річними держпаперами Італії - 6,337%.

Учасники ринку нервують через складну фінансову ситуацію, в яку потрапили автономні регіони Іспанії. Нездатність регіонів рефінансувати 36 млрд євро боргів цього року може змусити уряд Іспанії слідом за Грецією, Португалією й Ірландією звернутися за додатковою допомогою до МВФ, ЄЦБ і ЄС.

Погіршення економічної ситуації в Іспанії впливає на курс євро в Україні.

Учора на міжбанку європейська валюта котирувалася в діапазоні 9,778-9,795 грн, тоді як ще наприкінці минулого тижня курс був на 12-13 коп. вищим. Учора середній курс євро на готівковому ринку становив 9,73/9,9 грн.

"Ми йдемо за тенденціями на світовому ринку, зараз євро сягнув свого дворічного мінімуму. Поки ситуація в Європі буде погіршуватися, тиск на євро зростатиме. Європейська валюта зараз втрачає своє значення як об'єкт заощаджень. Її вартість може знизитися ще на кілька відсотків і легко сягнути 9,5 грн", - говорить скарбник-член правління Дочірнього банку Сбербанку Росії Дмитро Золотько.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Україна може втратити $1 млрд резервів через курс євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram