ГоловнаЕкономікаФінанси

Значну частину заробленого 2011-го СКМ витратить на технічне переоснащення ключових активів, - думка

Сума, виділена на розвиток, становитиме 2 млрд доларів.

Значну частину заробленого 2011-го СКМ витратить на технічне переоснащення ключових активів, - думка
Фото: scm.com.ua

Компанія "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) завершила минулий рік із помітним зростанням за всіма ключовими фінансовими показниками. Однак для позитивних підсумків 2012 року групі знадобиться вжити низку невідкладних заходів із модернізації виробництва.

Про це пише сайт "Дело" в матеріалі "Фінпідсумки СКМ за 2011 рік: коли модернізація стає прибутковою".

Вартість активів групи збільшилася порівняно з 2010 роком на 25%, досягнувши 28,466 млрд дол. Сумарний валовий дохід СКМ зріс на 50%, до 19,542 млрд дол., прибуток до оподаткування - в 2,4 разу (до 3,128 млрд дол.). Фінансовий успіх позначився і на підвищенні податкових відрахувань СКМ. Тільки з податку на прибуток група перерахувала торік 870 млн дол., майже вдвічі перевищивши суму цих платежів за 2010 рік, наводить видання результати з фінансової звітності СКМ.

"Хороші результати 2011 року пов'язані не тільки зі сприятливою ринковою кон'юнктурою на ключових для нас металургійному та енергетичному ринках, а й з процесом консолідації нових бізнесів у рамках Метінвесту і ДТЕК", - пояснює зростання фінпоказників генеральний директор компанії Олег Попов.

"Дело" перелічує вдалі приклади бізнес-групи Ріната Ахметова в сфері корпоративних придбань. Так, паливно-енергетичний холдинг групи тільки по вугільному сектору поповнився підприємствами "Добропіллявугілля", "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит". Це дозволило наростити вуглевидобуток до 36,8 млн тонн проти 19,67 млн тонн 2010 року і достатньо прискорило здійснення колись довгострокової мети ДТЕК - доведення рівня щорічного видобутку вугілля в Україні на власних активах до 50 млн тонн. У гірничо-металургійному секторі СКМ завершив формально-юридичні процедури із включення до свого складу Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча і придбав 50% прав власності на гірничо-металургійні активи групи "Індустріал" - власника понад 50% акцій ВАТ "Запоріжсталь". Загальний рівень виробництва сталі на українських метпідприємствах холдингу перевищив 14,3 млн тонн. Угода суттєво наблизила Метінвест до досягнення поставленого перед ним стратегічного завдання - до 2020 року вийти на щорічний рівень сталевої виплавки в 25 млн тонн.

"У групі визнають, що нинішній рік навряд принесе схожий фінансовий підйом - через спад на основних ринках, що відрізняло все перше півріччя 2012-го. Перспективна мета групи, втім, - в отриманні прибутку від продажу продукції верхніх виробничих переділів, що приносять найбільшу додану вартість. Тому компанія СКМ вкладає значну частину заробленого минулого року в технічне переоснащення ключових активів", - пише "Дело".

"2012 року в технологічний розвиток група спрямує не менш ніж 2 млрд доларів", - наводить видання слова гендиректора СКМ Олега Попова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram