ГоловнаЕкономікаФінанси

Сорос почав активно купувати золото

2010 року він говорив, що ринок золота - це міхур.

Сорос почав активно купувати золото
Фото: EPA/UPG

Американський фінансист Джордж Сорос почав активно купувати золото після дворічної перерви.

Як стало відомо з ділових кіл у Лондоні, Сорос майже втричі збільшив свої позиції по золоту: з $ 52 млн на початку нинішнього року до $ 137,3 млн у минулому другому кварталі. За словами одного з представників лондонського золотого ринку, інвестор робить ставку на підвищення цін на цей метал.

У вересні 2010 року Джордж Сорос заявив, що світовий ринок золота "є найбільш спекулятивним міхуром". Тоді ж він продав усі контракти на покупку золота, що були в портфелі його інвестиційного фонду.

Золото високо цінують, тому що річний дохід щодо резервів є доволі низьким. Золоті резерви збільшуються приблизно на 1,5% в рік. На відміну від золота, темпи зростання грошових запасів суттєво перевищують це показник

— Рональд Штеферле, аналітик Erste Group

Нині фінансист повернувся на світовий золотий ринок. У лондонському Сіті вважають, що такий крок викликаний побоюваннями Сороса щодо нового витка кризи єврозони, який може призвести до її розвалу.

Сьогодні вранці в Лондоні ціна тройської унції золота становила $ 1594,75.

Нагадаємо, аналітики вважають, що золото стає все більш привабливим як безпечна форма заощаджень. Так, в Erste Group вважають, що в найближчому майбутньому золото буде тільки дорожчати. На наступні 12 місяців вони очікують зростання його вартості до $ 2000 за унцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram