ГоловнаЕкономікаФінанси

Обсяги торгів на біржах упали до непристойного рівня, - економіст

Це може свідчити про майбутнє зростання біржових котирувань.

Обсяги торгів на біржах упали до непристойного рівня, - економіст
Фото: EPA/UPG

Світовий фондовий ринок пережив останній тиждень без будь-яких потрясінь. На думку аналітика Сергія Фурси з Dragon Capital, це доволі незвично, особливо зважаючи на величезний рівень песимізму, який спостерігався кілька тижнів тому.

"От і знадобився ринкам перепочинок, протягом якої обсяги торгів впали до непристойно низького рівня, а самі індекси відмовлялися падати навіть у рамках здорової корекції, завмерши майже на весь тиждень у дуже вузькому діапазоні", - пише він у блозі на LB.ua.

Він вважає, що це також може свідчити про майбутнє зростання біржових котирувань. "Загалом, грошики виходять із тихих гаваней і беруть низький старт. При цьому стартувати планується на досить великих висотах: п'ятницю індекс S&P500 почне на рівні 1415 пунктів, що дуже близько до максимумів останніх 4-х років", - зазначає експерт.

При цьому Фурса зауважує, що на українському ринку акцій життя не залишилося зовсім й "останнім часом почало здаватися, що трейдери навіть термінали свої вмикати відмовляються". При цьому індекс Української біржі залишається в діапазоні 1050-1100 пунктів.

Нагадаємо, в липні депутати посилили контроль за фондовим ринком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram