ГоловнаЕкономікаФінанси

Азаров пообіцяв, що гривня після виборів не обвалиться

Прем'єр висловив догану опозиції.

Азаров пообіцяв, що гривня після виборів не обвалиться
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров упевнений, що обвалу національної валюти і зростання цін на продукти після виборів Верховної Ради не буде.

"Представники опозиції зараз виступають і кажуть, що гривня протримається лише до виборів, а потім обвалиться. А де ж твоя відповідальність перед народом? Ти ж прекрасно знаєш, що цього не буде, так для чого ж ти створюєш такі спекулятивні настрої?" - заявив він в інтерв'ю Миколаївській обласній телерадіокомпанії.

Азаров написав в Facebook, що курс гривні щодо долара не буде 15 UAH/USD після виборів Верховної Ради. Цього достатньо, щоб звичайний громадянин сприйняв слова прем\'єра загрозливими і такими, що пророкують крах української економіки

— Сергій Перепел, керівник ГО "Українська ліга платників податків"

"Що, після виборів настане апокаліпсис або катастрофа якась? А після виборів збережеться той самий уряд, який працює зараз, він буде продовжувати економічний курс. Зміниться склад Верховної Ради? Так, зміниться, прийдуть там нові депутати, але якщо вони відповідають за стабільність в країні - вони не повинні поводитися з позиції "чим гірше, тим краще", - продовжив Азаров.

На думку прем'єра, вибори не повинні позначатися на економічній стабільності.

Нагадаємо, глава Національного банку Сергій Арбузов вважає, що наприкінці року у разі гострого браку валюти девальвація гривні може стати неминучою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram