ГоловнаЕкономікаФінанси

Арбузов позбувається людей свого попередника

НБУ залишився без одного зі своїх найдосвідченіших чиновників.

Арбузов позбувається людей свого попередника
Игорь Шумило

Національний банк, яким із грудня 2010 року керує Сергій Арбузов, звільнив двох топ-менеджерів з команди попереднього голови банку Володимира Стельмаха, пише "Коммерсантъ-Украина".

Зокрема, позбувся посади директор генерального економічного департаменту Ігор Шумило, який курирував цей напрямок в НБУ з жовтня 2003 року. Банкіри називають Шумила одним з найдосвідченіших чиновників НБУ. За їхніми словами, МВФ рекомендував керівництву країни після демісії Стельмаха призначити головою центробанку саме Шумила.

Джерело в уряді говорить, що минулого тижня на засіданні Кабміну під час обговорення макропрогнозів виник конфлікт - НБУ подав дуже песимістичні дані на наступний рік. "Ця позиція, викладена в листі за підписом Ігоря Шумила, стала вкрай несподіваною, що, судячи з усього, і стало основною причиною відставки", - розповів він.

Замінити Шумила може його заступник Олександр Петрик, який займає посаду директора департаменту економічного аналізу та прогнозування НБУ.

Окрім того, з НБУ минулого тижня звільнили директора департаменту фінансового моніторингу Олексія Бережного. Тепер його перевели в Центр наукових досліджень НБУ на створену посаду третього заступника директора. Керувати департаментом моніторингу замість нього буде колишня заступник Тетяна Бутковська.

Нагадаємо, у лютому був звільнений ще один близький до Стельмаха топ-менеджер НБУ - Віктор Кравець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram