ГоловнаЕкономікаФінанси

Податок на розкіш принесе 1 млрд грн на рік, - Клименко

Глава податкової запевняє в професіоналізмі своїх підопічних.

Податок на розкіш принесе 1 млрд грн на рік, - Клименко
Фото: donbass.ua

Надходження від податку на розкіш в Україні становитимуть 800-1000 млн грн щорічно. Таку оцінку сьогодні озвучив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко.

"Від 800 млн гривень до 1 млрд грн може додатково надійти до бюджету, тому що всі необхідні механізми, процедури у нас є, і Держподаткова служба може професійно адмініструвати цей податок", - сказав він.

Нагадаємо, Верховна Рада зареєструвала 5 червня законопроект Кабінету міністрів "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування багатства і предметів розкоші" (№10588), яким уряд має намір залучити в державний бюджет 2013 року 500 млн грн.

Настав час, коли багатим треба поділитися з бідними. Я вважаю, що це принесе не такий і великий фінансовий ефект для країни, але, я вважаю, що це надзвичайно важливо з моральної точки зору

— Сергій Тігіпко, віце-прем'єр

Згідно з документом, сплачувати податок у розмірі 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі (зараз близько 20 грн) пропонується за квартири загальною площею понад 200 кв. м.

Крім того, податок буде стягуватися з дорогих автомобілів, мотоциклів, а також яхт, літаків, вертольотів, дорогоцінних виробів, годинників, мобільних телефонів, зброї, хутряних виробів, предметів мистецтва, антикваріату.

У парламенті зареєстровано ще 3 аналогічні законопроекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram