ГоловнаЕкономікаФінанси

Міліція отримуватиме зарплату в банку сина Януковича

ВБР убачає в цьому пріоритетний напрямок свого розвитку.

Міліція отримуватиме зарплату в банку сина Януковича
Фото: domnaydem.com

Всеукраїнський банк розвитку, належний синові Президента Віктора Януковича Олександрові, буде обслуговувати зарплатні проекти Міністерства внутрішніх справ.

Банк надіслав керівництву МВС лист, у якому запропонував узяти на обслуговування зарплатні проекти відомства й отримав згоду, пише Олексій Комаха у Forbes.ua. "За результатами розгляду пропозиції укладено договір і здійснено перехід на обслуговування у ВБР окремих підрозділів МВС у низці регіонів", - розповів виданню заступник голови правління ВБР Максим Кошевцов. За його словами, банк уже обслуговує зарплатний проект Державної служби охорони МВС.

Донедавна цей підрозділ обслуговував маленький банк "Старокиївський". Більшість інших підрозділів МВС у Києві обслуговуються в Укргазбанку. В інших регіонах зарплатні проекти міліції супроводжують переважно Ощадбанк, ПриватБанк і місцеві фінустанови.

Згідно з повідомленнями, протягом останнього року один із синів Президента збільшив свої статки у 18 разів. Виникають питання - як накопичилося таке багатство?

— Девід Кремер, президент правозахисного центру "Дім Свободи" (США)

Річний бюджет МВС - близько 15 млрд грн. Левова частка цих грошей - зарплати співробітників міністерства.

До міліцейських підрозділів ВБР узяв на зарплатне обслуговування Державну податкову служби. На черзі - інші бюджетні організації та приватні компанії.

У банку стверджують, що зарплатні проекти - один із пріоритетних напрямків його розвитку. "Банк активно просуває цей вид послуг шляхом розсилання комерційних пропозицій у державні, бюджетні та комерційні структури з пропозицією перейти на розрахунково-касове обслуговування з відкриттям зарплатного проекту у ВБР", - зазначив Кошевцов.

Нагадаємо, за попередній рік ВБР увійшов до трійки лідерів за темпами зростання активів, а його прибуток зріс у 18 разів. Активи УкрБізнесБанку зросли на чверть. У середньому по системі темпи зростання активів за вказаний термін становили лише 10%. Тобто банки Януковича-молодшого зростають швидше від ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram