ГоловнаЕкономікаФінанси

Податкову звинуватили у знищенні фондового ринку

Перевірки проводять усе частіше.

Податкову звинуватили у знищенні фондового ринку
Фото: Макс Левин

Податкові органи розгорнули безпрецедентну кампанію адміністративному тиску на фондовий ринок.

Про це заявили в асоціації "Фондове партнерство" (АФП). "Через нерозуміння керівництвом ДПСУ сутності і важливості питань оподаткування операцій із цінними паперами та відверто протиправні дії податкових органів фондовий ринок України опинився на межі знищення", - йдеться в повідомленні.

Фондовики нарікають на лист податкової "Про відображення від'ємного фінансового результату операцій із цінними паперами та деривативами у 2012-2015 роках", яким обмежено перенесення збитків попередніх періодів від операцій із цінними паперами на поточний період. "Головним завданням податкових інспекторів стає невизнання збитків із метою оподаткування не прибутків, а доходу", - наголошено в повідомленні. У ньому також наголошено, що перевірки з боку податкової проводять дедалі частіше.

"Очевидно, що податковим органам поставлено завдання будь-яким способом наповнювати бюджет", - вважає радник АФП Сергій Москвін.

Зазначимо, що раніше голова Податкової Олександр Клименко заявив, що в Україні майже 90% обігу цінних паперів є інструментом для ухилення від сплати податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram