ГоловнаЕкономікаФінанси

Медведєв наполягає на посиленні позицій рубля в Україні

Азарова налякали юанями.

Медведєв наполягає на посиленні позицій рубля в Україні
Фото: weeknews.org

Росія вважає, що Україні необхідно переоцінити місце рубля в фінансовій системі.

На інвестиційному форумі в Ялті глава ВТБ Андрій Костін вказав, що 40% платежів між Росією і Україною здійснюється в рублях. У зв'язку з цим він попросив уряд України розглянути питання про включення рубля у першу групу валют за класифікацією Нацбанку України, що дозволить включити його в резерви. Про це пише РБК-Україна.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заперечив це тим, що ще рік тому питання про розрахунки в рублях навіть не було.

Але Кудріна миттєво підтримав прем'єр Росії Дмитро Медведєв. "Рік - це, можливо, і короткий термін, але мені здається, що якщо ми хочемо встигати за часом, треба рухатися швидше", - сказав він. На думку російського прем'єра, 40% платежів в рублях є серйозним приводом для переоцінки місця рубля в українській системі. "Якщо не хочеться платити рублями, можна в якийсь момент прийти до необхідності платити юанями. Зараз перед усією світовою економікою ця дилема стоїть", - сказав Медведєв, додавши, що Україні самій доведеться вирішувати, який із варіантів їй ближчий.

Нагадаємо, Національний банк планує підписати угоду про валютний своп з Росією, яка дозволить здійснювати торгівлю між країнами без залучення валют третіх країн, на $50 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram