ГоловнаЕкономікаФінанси

У казначейські зобов'язання повірили переважно пенсіонери

Нові папери нагадують їм держоблігації СРСР.

У казначейські зобов'язання повірили переважно пенсіонери
Фото: forexaw.com

Державні казначейські зобов'язання в доларах, продаж яких стартував 10 жовтня, переважно зацікавили пенсіонерів.

Про це розповіла заступник начальника одеського облуправління Ощадбанку Людмила Захарова. "Їм зрозумілий механізм держоблігацій з часів СРСР", - заявила вона виданню ZN.UA.

За словами банкіра, всього в області за два дні було реалізовано папери на суму $200 тис. Весь обсяг першої серії зобов'язань - $100 млн.

Цей папір - альтернатива вкладенню в папір під назвою "долари США"

— Юрій Колобов, міністр фінансів

Захарова вважає попит на боргові папери держави високим і пов'язує його з запропонованою ставкою за паперами. "За депозитними ставками на рівні 6-7% річних, запропонована Мінфіном ставка на рівні 9,2% річних виглядає дуже вигідною", - заявила вона.

Водночас, на думку директора департаменту роздрібного бізнесу Erste Bank Тетяни Надточій, валютні облігації є цікавим інструментом для охочих диверсифікувати свої заощадження. Однак без активної реклами та роз'яснювальної роботи великого попиту на ці папери може і не бути.

Нагадаємо, номінальна вартість державних боргових паперів становить $500, але в міру наближення терміну виплати першого піврічного купона (10 квітня 2013 року) вони дорожчатимуть аж до $523 ($23 - це процентний дохід за півроку).

Казначейські зобов'язання продаються у відділеннях Ощадбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram