ГоловнаЕкономікаФінанси

Стало відомо, яку частину російського кредиту Україна отримає у валюті МВФ

Держава має повернути гроші Кремлю до 2016 року

Стало відомо, яку частину російського кредиту Україна отримає у валюті МВФ
Фото: http://news.made.ru

Росія надасть Україні $10 млрд з Фонду національного добробуту РФ, а ще $5 млрд - у вигляді спеціальних прав запозичення (платіжний засіб МВФ).

"У нас таких коштів у розмірі близько $9 млрд. Вони у нас зберігаються, обліковуються у складі золотовалютних резервів. Ми можемо використовувати так звані СПЗ для того, щоб надати їх на умовах позикових кредитних коштів зі сплатою відсотків, щоб вони могли розрахуватися перед МВФ", - заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов в інтерв'ю "Эху Москвы".

Він підкреслив, що заставою з боргу не є заводи або якесь інше майно, а гарантія держави, що Україна поверне гроші до 1 січня 2016 року.

"Як може розплатитися? Або за рахунок власних доходів, або за рахунок перефінансування, перекредитування цих ресурсів із зовнішніх ринків, з внутрішніх ринків. Це вже завдання буде України, де взяти ресурси. Ми вважаємо, що наприкінці 2015 року Україна просто повинна перекредитуватися, взяти ці гроші з зовнішнього чи внутрішнього ринку і нам погасити", - пояснив Силуанов.

Нагадаємо, що Україна отримала $3 млрд російських грошей наприкінці грудня та планує отримати ще $2 млрд до кінця січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram