ГоловнаЕкономікаФінанси

Стали відомі подробиці претензій Міндоходів до GlobalMoney

Компанію підозрюють у несплаті податків на сотні мільйонів гривень

Стали відомі подробиці претензій Міндоходів до GlobalMoney
Фото: e-commerce.com.ua

Компанію GlobalMoney підозрюють в організації схеми з ухиляння від сплати податків під час отримання платежів для оплати послуг мобільного зв'язку.

Про це пише Forbes з посиланням на джерело в Міндоходів і зборів.

За його інформацією, вже кілька років у тисячах торгових точок продавали електронні ваучери поповнення рахунку мобільних операторів "Київстар", "МТС", "Лайф", а насправді - електронні гроші GlobalMoney. Тобто покупець, заплативши за поповнення рахунку, фактично купував електронні гроші, які потім зараховували на його мобільний рахунок.

Відповідно до інструкції НБУ, операції з електронними грошима для банків і фінустанов не обкладаються ПДВ. У GlobalMoney вважають, що від сплати ПДВ звільняють усі організації, що торгують електронними грошима.

Але у Міндоходів інша думка щодо цього: "Операції з електронними грошима не обкладаються ПДВ тільки тоді, коли їх виконують банки і фінустанови, а якщо операції купівлі-продажу електронних грошей здійснює інший суб'єкт господарської діяльності, то виникає зобов'язання сплати ПДВ".

Відповідно, GlobalMoney запідозрили у несплаті ПДВ. "Відкрито кримінальне провадження, розслідують факти ухилення від сплати податків на сотні мільйонів гривень", - повідомило джерело видання.

Нагадаємо, що минулого року Міндоходів звернуло увагу на платіжну систему WebMoney, яку звинуватили у відмиванні грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram