ГоловнаЕкономікаФінанси

У банк партнера Януковича-молодшого прийшли з обшуками

Установа нарікає, що їй створюють погану репутацію

У банк партнера Януковича-молодшого прийшли з обшуками
Фото: pivdencombank.com

Великий донецький банк Південкомбанк заявив про обшуки в кількох його відділеннях.

"Протягом останніх трьох діб у кількох обласних відділеннях Південкомбанку проведено обшуки співробітниками правоохоронних органів. Під час слідчих дій у харківському та донецькому регіональних управліннях об'єднана група представників прокуратури, СБУ і міліції навіть відімкнула сертифіковані сейфи, що відповідають вимогам НБУ з безпеки, у яких зазвичай зберігається велика сума готівкових грошових коштів", - йдеться в повідомленні установи.

Банк вважає, що такі дії погано впливають на роботу установи і шкодять його репутації.

Правоохоронці діють на підставі судових рішень, але з чим пов'язані обшуки, банк не уточнює.

Головою наглядової ради Південкомбанку є бізнесмен Руслан Циплаков, приятель Віктора Януковича-молодшого. Зокрема, Циплаков і Янукович-молодший є партнерами по гоночній команді Ferrari Team Ukraine, де Циплаков до того ж виступає гонщиком (Янукович - почесний президент).

Південком входить у топ-30 українських банків. Станом на початок року його активи перевищували 7,5 млрд грн. Кредитний портфель установи становить 3,4 млрд грн. У ньому зберігають близько 3,5 млрд грн депозитів, зокрема 2,55 млрд вкладів фізосіб.

Нагадаємо, що напередодні було визнано неплатоспроможними Брокбізнесбанк і Реал Банк, які теж були пов'язані з попередньою владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram