ГоловнаЕкономікаФінанси

Банк Росії почав заходи щодо захисту банку Коломойського від банкрутства

Контроль над банком перейшов до тимчасового адміністратора

Банк Росії почав заходи щодо захисту банку Коломойського від банкрутства
Москомприватбанк

Центральний банк Росії має намір захистити від банкрутства Москомприватбанк, який належить Ігорю Коломойському.

Як йдеться в повідомленні російського регулятора, він почав процедуру попередження банкрутства банку і поклав функції тимчасового адміністратора на Агентство зі страхування внесків. Агентству доручено оцінити фінансовий стан Москомприватбанка.

На період діяльності тимчасової адміністрації повноваження акціонерів банку, пов'язані з участю в статутному капіталі, і повноваження органів управління припинені.

Нагадаємо, про призначення тимчасової адміністрації в Москомприватбанк стало відомо 6 березня. 4 березня депутати Держдуми РФ від Компартії звернулися в Генпрокуратуру РФ з проханням перевірити, чи пов'язані власники Москомприватбанку з українською націоналістичною організацією "Правий сектор".

Москомприватбанк працює на російському ринку з 1994 року і входить в число ста найбільших російських банків. За даними звітності на 1 березня 2014 року, активи банку становлять 48,17 млрд рублів (понад 12 млрд грн, 89-е місце в Росії), депозитний портфель - 32,43 млрд руб (понад 8 млрд грн, 44-е місце в Росії). Москомприватбанк посідає 8 місце серед всіх російських банків за обсягами емісії кредитних карт, і 14 місце в Росії за розміром банкоматної мережі.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram