ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойський продає свій банк у Росії

Зміна акціонерів у російському ПриватБанку може відбутися в найкоротші терміни

Коломойський продає свій банк у Росії
Игорь Коломойский
Фото: finzah.com.ua

Москомприватбанк, який підконтрольний дніпропетровському губернатору Ігореві Коломойському і його бізнес-партнеру Геннадієві Боголюбову, виставлено на продаж. Процес пошуку покупця стартував із середини минулого тижня.

Про це повідомляє газета

"Ведомости", яка посилається на джерела в Москомприватбанку та українському ПриватБанку. Власники пояснюють свій намір складною ситуацією, в яку потрапив їхній російський бізнес, і хочуть продати банк якнайшвидше.

На початку минулого тижня Коломойський обмінявся образливими висловлюваннями з президентом РФ Володимиром Путіним, після чого Центральний банк Росії без пояснення ввів

тимчасову адміністрацію в Москомприватбанку.

За інформацією видання, представники ЦБ відстежують усі операції, що перевищують 1% від величини активів банку, особливу увагу приділяють операціям між Москомприватбанком і його банками-контрагентами. Радше за все, ЦБ хоче простежити, щоб українські бізнесмени не вирішували свої проблеми коштом російської "дочки", йдеться в публікації.

Нагадаємо, Москомприватбанк працює на російському ринку з 1994 року і входить у сотню найбільших російських банків. За даними звітності на 1 березня 2014 року, активи банку становлять 48,17 млрд рублів (більш ніж 12 млрд грн, 89 місце в Росії), депозитний портфель - 32,43 млрд руб (більш ніж 8 млрд грн, 44 місце в Росії). Москомприватбанк займає 8 місце серед усіх російських банків за обсягами емісії кредитних карток і 14 місце в Росії за розміром банкоматної мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram