ГоловнаЕкономікаФінанси

На банк "Форум" є два покупці

Новинський обмежить свій банківський бізнес "Юнексом"

На банк "Форум" є два покупці
Фото: smart-holding.com

Голова наглядової ради банку "Форум" Олександр Морозов заявив, що на його установу, в якій зараз працює тимчасова адміністрація, є два реальні покупці.

"На мене виходили кілька людей. З п'яти пропозицій - дві реальні. Всі - представники українського капіталу. Ми готові сідати з ними і представниками тимчасової адміністрації за стіл переговорів. Наш акціонер ("Смарт-холдинг" Вадима Новинського, - LB.ua) готовий розглядати з новим інвестором різні варіанти партнерства щодо стабілізації ситуації в банку", - сказав він "Делу".

Морозов також розповів, що у "Смарт-холдингу" також виникли проблеми з купівлею БМ Банку. "Операція була припинена. А зараз, виходячи з відносин з Російською Федерацією, важко прогнозувати, чим вона закінчиться. Крім того, ми розуміємо всю відповідальність за "Форум" і наразі не готові до нових придбань", - повідомив він.

За словами банкіра, в ситуації, що склалася, холдинг працюатиме з банком "Юнекс", який давно входить до його складу. "Так, він не такий великий як "Форум". Але, зараз існують інші моделі розвитку банківського бізнесу. Подивіться на банк "Тінькофф". Зараз можна робити банк навіть без відділень. Працювати над брендом і продуктами", - сказав Морозов.

Нагадаємо, 14 березня в банк "Форум" ввели тимчасову адміністрацію. На думку "Смарт-холдингу", ситуація в банку "Форум" багато в чому пов'язана з попереднім власником - німецьким Commerzbank, який нібито приховував глибину проблем закладу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram