ГоловнаЕкономікаФінанси

Місія МВФ залишиться в Україні ще чотири дні

Фонд і уряд ще не погодили програми реформ

Місія МВФ залишиться в Україні ще чотири дні
Фото: abc.net.au

Роботу місії Міжнародного валютного фонду продовжено вдруге. Представники фонду приїхали в Київ ще 4 березня і спочатку планували залишитися тут на 10 днів.

14 березня оголосили про продовження роботи місії на тиждень, до 21 березня. При цьому статус місії змінився з оцінної на переговорну, тобто їй доручили розпочати перемовини з українською владою.

Сьогодні стало відомо, що місія МВФ продовжила роботу в Україні до 25 березня.

"Місія домоглася значного прогресу в обговоренні з українською владою економічної політики, яка дозволить вивести країну на шлях економічних реформ, належного врядування та сталого розвитку, одночасно забезпечивши захист бідних і вразливих прошарків населення. Наша співпраця з українською владою була чудовою. Комплексна програма реформ уряду охоплює широке коло питань, і для забезпечення подальшого прогресу в обговоренні програми необхідно виконати додаткову роботу. Місія планує закінчити свою роботу 25 березня", - йдеться в сьогоднішній заяві голови місії Миколи Георгієва.

Нагадаємо, Україна розраховує щонайменше на $15 млрд від МВФ у рамках нової кредитної програми співпраці.

Термін попередньої програми закінчився наприкінці 2012 року. За цим договором країна отримала тільки лише два кредитні транші на $3,4 млрд із запланованих $14,3 млрд. Потім фінансування заморозили через невиконання вимог фонду - підвищення тарифів на газ для населення, консервативна бюджетна політика та перехід до гнучкого валютного курсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram