ГоловнаЕкономікаФінанси

Глава КМДА передумав щодо дефолту Києва

Бондаренко поскаржився, що його неправильно зрозуміли

Глава КМДА передумав щодо дефолту Києва
Фото: novostey.com

Голова Київської міськадміністрації Володимир Бондаренко заявив, що його слова про дефолт, який загрожує Києву, неправильно зрозуміли.

"Місто Київ має на вітчизняному та міжнародному рівні репутацію дисциплінованого позичальника. Учора деякі ЗМІ поширили інформацію про переддефолтний стан Києва - це не так. Мою інформацію не так зрозуміли. Сьогодні нам необхідні додаткові кошти на фінансування прибирання в центрі Києва, на медикаменти та надбавки бюджетникам, і на ці цілі необхідно понад 2 млрд грн. Це питання ми вирішуємо з Мінфіном", - цитує "Інтерфакс-Україна" нову заяву Бондаренка.

За словами голови КМДА, у бюджеті Києва на поточний рік закладено 1,35 млрд грн на погашення та обслуговування боргів.

"Ми йдемо за графіком. Близько $40 млн цього року платимо за євробондами 2005 і 2011 року. Це чотири платежі протягом року за $10 млн, перший Київ уже погасив, наступний за графіком планується в травні", - сказав він. Наприкінці червня також потрібно буде заплатити 110 млн грн за кредитом, взятим для компенсації різниці в тарифах.

Окрім того, в листопаді планується погасити облігації на суму 2,6 млрд грн, які були випущені 2012 року. Бондаренко повідомив, що стосовно цих виплат є якась стратегія, узгоджена з Мінфіном.

Нагадаємо, в четвер Бондаренко заявив, що Київ знаходиться на межі дефолту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram