ГоловнаЕкономікаФінанси

Новинський пообіцяв, що банк "Форум" відновить роботу

Кубів презентував план порятунку "Форуму"

Новинський пообіцяв, що банк "Форум" відновить роботу
Фото: smart-holding.com

Нардеп Вадим Новинський обіцяє, що приналежний йому банк "Форум", який нещодавно визнали неплатоспроможним, відновить роботу.

Про це він сказав на всеукраїнському з'їзді вкладників банку, пише РБК-Україна.

"Ми повинні зробити все для того, щоб вкладники банку не постраждали. Чергового "Еліта-центру", банку "Україна", я впевнений, не буде. Найближчим часом ми домовимося і буде відновлена нормальна робота банку. Не треба панікувати. Ми люди відповідальні. Ми банк не кидаємо і не кинемо", - заявив Новинський.

Голова Національного банку Степан Кубів натомість заявив, що для порятунку банку заплановано провести переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку про те, щоб він не забирав $80 млн із "Форуму". Це повинно додати установі ліквідності. Після цього власники банку муситимуть вкласти в установу 1,1 млрд грн, а НБУ або Фонд гарантування вкладів додадуть ще 1,2 млрд грн.

При цьому в банку доведеться скоротити персонал і заборонити виплату бонусів.

Нагадаємо, 14 березня в банк "Форум" увели тимчасову адміністрацію. На думку "Смарт-холдингу", ситуація в банку "Форум" пов'язана з попереднім власником - німецьким Commerzbank, який нібито приховував глибину проблем закладу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram