ГоловнаЕкономікаФінанси

Гривню повважали недооціненою стосовно долара на 17%

Курс долара знижуватиметься, коли запрацює промисловість

Гривню повважали недооціненою стосовно долара на 17%
Фото: vopros.ua

Гривня недооцінена стосовно долара через девальвацію вже на 17%, однак тиск на курс зберігається, тому він і далі може знижуватися.

Про це заявив керівник аналітичного підрозділу групи "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU) Олександр Вальчишен, повідомляє прес-служба компанії. "Таке зниження лише посилить поточну недооцінку гривні (близько 17%). А це означає ще більшу конкурентоспроможність для економіки, передусім її експортних галузей", - сказав він.

"Надалі, зі зростанням промислового виробництва (завдяки підвищенню зовнішнього попиту на українську продукцію саме через більшу конкурентоспроможність) та інших секторів економіки, слід очікувати попиту на гривню. Тобто ринковий курс буде посилюватися і наблизиться до фундаментального значення курсу, який протягом найближчих півроку становитиме від 9,8 до 10,7 грн/дол.", - сказав Вальчишен.

Він підкреслив, що якщо курс почне більше зміцнюватися і ринок, як раніше, буде переоцінювати гривню, Національному банку слід відновити інтервенції, купуючи надлишок валюти і поповнюючи валютні резерви.

Нагадаємо, офіційний курс долара в середу становить 11,11 грн, ринковий сягає 11,42 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram