ГоловнаЕкономікаФінанси

Банк "Київ" можуть приєднати до Укргазбанку, а Родовід - ліквідувати

Кубів не задоволений роботою трьох держбанків

Банк "Київ" можуть приєднати до Укргазбанку, а Родовід - ліквідувати
Фото: varintor.ru

Національний банк зараз вирішує долю банку "Київ" і Родовід Банку, які держава врятувала від банкрутства під час кризи 2008-2009 років, а також Земельного банку, який створювала попередня влада. Про це розповів голова Нацбанку Степан Кубів "Вестям".

"У Земельному банку, крім того, що влаштували на роботу близько 70 осіб, так нічого і не зробили. Банк "Київ" буде приєднано до одного з державних банків. Швидше за все, до Укргазбанку. Він перекапіталізований", - заявив глава НБУ.

Про Родовід же поки що немає однозначної відповіді. "Розглядаються варіанти, але не виключено, що буде прийнято рішення про його ліквідацію", - сказав Кубів.

Водночас Кубів висловив задоволення роботою трьох інших держбанків - Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку, повідомляють "Українські новини". Він наголосив, що будь-які рішення щодо "Києва", Держзембанку і Родовід Банку Нацбанк ухвалюватиме спільно з урядом, якому належать контрольні пакет акцій цих фінустанов.

Нагадаємо, під час кризи держава рекапіталізувала три банки: "Київ", Укргазбанк і Родовід Банк. На базі останнього планували створити санаційний банк, який би працював з проблемними активами інших держбанків, а два інші - продати. Через низькі ціни на банківські активи після кризи цього так і не зробили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram