ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ готовий віддати свій канал для громадського телебачення

Банківський регулятор почав скорочувати витрати

НБУ готовий віддати свій канал для громадського телебачення

Національний банк вивчає можливість передачі ТОВ "Банківське телебачення" (телеканал БТБ) на потреби громадського телебачення.

Як повідомила прес-служба регулятора, НБУ почав економити гроші, і під скорочення витрат потрапило і "Банківське телебачення".

Тому зараз вивчають питання про можливі способи передачі майна БТБ на потреби державної телерадіоорганізації, на базі якої планують створити громадське мовлення. Однак остаточне рішення про долю телеканалу ще не прийнято.

Також повідомляють про те, що в НБУ проводиться зовнішній міжнародний аудит консолідованої фінансової звітності, до складу якої входить і звітність ТОВ "Банківське телебачення".

Нагадаємо, телеканал БТБ створив Нацбанк, коли його очолював Сергій Арбузов, 2011 року. Метою його створення було "інформаційне забезпечення громадян та суспільства своєчасною, достовірною та повною інформацією про політику Національного банку".

Постановою НБУ від 17 червня під час створення ТОВ "Банківське телебачення" було внесено 10 млн грн статутного капіталу. У липні 2011 року "Банківське телебачення" отримало супутникову ліцензію, у серпні - ефірну цифрову в загальнонаціональному мультиплексі МХ-5 з правом вести мовлення у форматі високої чіткості HD.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram