ГоловнаЕкономікаФінанси

Ще один банк згортає роботу в Криму

"Хрещатик" не може працювати за російськими законами

Ще один банк згортає роботу в Криму
Фото: xcitybank.com.ua

Банк "Хрещатик", який входить до групи великих, згортає роботу в Криму, з 15 квітня він припиняє будь-які банківські операції на території півострова.

"Оскільки "Хрещатик" здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства України та нормативно-правових актів Національного банку України, а на території Кримського півострова набули чинності окремі закони Російської Федерації, банк не має більше юридичних підстав для подальшого здійснення своєї діяльності в Криму", - пояснила прес-служба установи.

Жителі Криму, які обслуговуються в "Хрещатику", можуть забрати свої гроші до 15 квітня в одному з відділень на території півострова, а після 15 квітня - в будь-якому відділенні в інших регіонах країни.

У "Хрещатика" 142 відділення по Україні, з яких в Криму - три: у Сімферополі, Євпаторії та Ялті.

Нагадаємо, до 1 січня 2015 року банки в Криму можуть працювати за українськими правилами, але для цього їм треба вже до 17 квітня повідомити про бажання продовжувати роботу російський ЦБ і надати йому дані про своїх вкладників та кредиторів. Ці вимоги йдуть врозріз з діючими правилами Нацбанку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram