ГоловнаЕкономікаФінанси

У Facebook з'являться електронні гроші

Соцмережа Цукерберга подала заявку в Центробанк Ірландії

У Facebook з'являться електронні гроші

У соціальній мережі Facebook з'являться функції грошових переказів і електронних платежів. За інформацією Financial Times, компанія вже подала заявку в Центробанк Ірландії, щоб отримати потрібні ліцензії.

Офіційно компанія нічого не коментує, пише Slon.ru. За інформацією джерел в компанії, послуги переказування грошей будуть доступні користувачам мережі в Європі. Для цього їм доведеться пройти "паспортизацію": довести справжність акаунту і його прив'язку до конкретної людини. Після цього можна буде відкрити електронний рахунок. Зараз Facebook веде переговори з потенційними партнерами, які допоможуть зробити сервіс грошових переказів мобільним: Azimo, Moni Technologies і TransferWise.

Для отримання ліцензії Facebook доведеться заявити статутний капітал до 350 тис. євро, а також показувати наявність вільних фондів, еквівалентних обсягу електронних грошей, які знаходяться на рахунках користувачів.

Facebook уже має право приймати платежі від користувачів у США для оплати програм та ігор. Компанія бере 30% комісії від партнерів і заробила на цьому 10% виручки 2013 року.

Нагадаємо, на початку цього року Facebook оголосив про придбання месенджера WhatsApp за $16 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram