ГоловнаЕкономікаФінанси

Крим збирається арештувати майно ПриватБанку

Аксьонов та Теміргалієв незадоволені українськими банками

Крим збирається арештувати майно ПриватБанку
Фото: EPA/UPG

Самопроголошена влада Криму збирається арештовувати кримське майно українських банків та продавати його, щоб віддати гроші вкладникам. Вже є судовий позов стосовно відділень ПриватБанку.

Про це заявили сьогодні прем'єр Криму Сергій Аксьонов та його перший зам Рустам Теміргалієв, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Розпочато судове провадження за позовом кримської прокуратури у зв'язку з арештом майна ПриватБанку, щоб Агентство страхування вкладів через юридичну процедуру могло реалізувати це майно і повернути хоча б частково вклади кримчан, в тому числі і промислових підприємств", - розповів Теміргалієв на засіданні кримського уряду.

Аксьонов у свою чергу підкреслив, що доля ПриватБанку загрожує й іншим українським банкам, які заморозили рахунки кримських клієнтів.

"Нами окремо складається реєстр юридичних і фізичних осіб. З усіма буде проведена робота, оцінений обсяг сум, які заморожені на рахунках, а далі буде проведена оцінка майна банків, у тому числі ПриватБанку, і прийнято відповідне рішення", - сказав він.

ПриватБанк вважає дії кримської влади рейдерським захопленням. "У нас є всі ресурси для обслуговування клієнтів в Криму, за винятком юридичної бази. Спроби силовими методами встановити контроль над відділеннями ПриватБанку в Криму є рейдерським захопленням банку і в нинішніх умовах ставлять під сумнів можливість виконання банком своїх зобов'язань на території півострова", - йдеться в повідомленні прес-служби банку.

Нагадаємо, мережа ПриватБанку в Криму - найбільша з усіх українських банків. У нього 337 відділень, майже півтисячі банкоматів, понад 770 терміналів самообслуговування. За оцінками банку, він вклав в інфраструктуру в Криму більше мільярда доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram