ГоловнаЕкономікаФінанси

Девальвації гривні у найближчі місяці не буде, - прогноз

Економісти прогнозують зміцнення національної валюти до 11 грн/дол.

Девальвації гривні у найближчі місяці не буде, - прогноз
Фото: vopros.ua

Долар в найближчі місяці коштуватиме близько 11 гривень. Про це свідчить консенсус-прогноз щодо курсу гривні за результатом опитування 10 економістів, банкірів і топ-менеджерів великих компаній журналом "Фокус".

Вони в середньому очікують, що на 1 червня курс буде 11,07 грн/дол., а на 1 вересня - 11,12 грн/дол.

Опитані було економісти Владислав Анісімов (ОТП Банк), Тантелі Ратувухері (Укрсоцбанк), Дмитро Сологуб (Райффайзен Банк Аваль), Олександр Вальчишен ("Інвестиційний капітал Україна"), Олександр Жолудь (Міжнародний центр перспективних досліджень), Олександр Паращий (Concorde Capital), Віталій Кравчук (Інститут економічних досліджень та політичних консультацій), а також представники реального сектору економіки Андрій Пивоварський (гендиректор групи "Континіум"), Іван Телющенко (гендиректор компанії "Керамейя"), Анатолій Юркевич (глава ради директорів "Мілкіленд-Україна").

"НБУ дав чіткий сигнал ринку про те, що гривня стабілізується і навіть почне зміцнюватися, причому вже в найближчий місяць", - заявив, зокрема, Ратувухері з Укрсоцбанку.

Нагадаємо, глава Національного банку Степан Кубів радить українцям звикати до того, що курс гривні до долара не буде більше стояти на одному місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram