ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ погіршив економічні прогнози для Росії

У російській економіці зауважили рецесію

МВФ погіршив економічні прогнози для Росії
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд очікує, що зростання економіки Росії цього року практично зупиниться. У заяві фонду за підсумками роботи місії в РФ із 15 по 30 квітня зазначено, що новий прогноз для ВВП Росії на 2014 рік знижено з 0,2% до 1,3%.

"Зараз наш прогноз становить 0,2%. І є ризики подальшого його зниження", - сказав голова місії МВФ в РФ Антоніо Спілімберго, повідомляє "Інтерфакс". Прогноз на 2015 рік знижено до 1% з 2,3%.

"Якщо ми дотримуємося визначення рецесії як негативного зростання протягом двох кварталів поспіль, то зараз Росія з цього погляду переживає рецесію", - додав він.

При цьому інфляція в Росії 2014 року, як очікують, перевищить 6%. "Підвищення ЦБ відсоткових ставок обов'язково буде стримувати інфляційний тиск, але, можливо, цього буде недостатньо. Зважаючи на значний ступінь невизначеності, на кінець нинішнього року інфляція залишиться на рівні понад 6%", - сказав Спілімберго.

Він також зазначив, що відтік капіталу з Росії може сягнути $100 млрд. Для порівняння, за 2013 рік цей показник становив $59,7 млрд, а рік перед тим - $53,9 млрд.

Нагадаємо, агресія Росії проти України обернулася міжнародними санкціями проти декотрих російських компаній. Агентство S&P знизило рейтинг Росії до BBB-, заявивши, що складна геополітична ситуація між Росією й Україною може призвести до додаткового істотного відтоку й іноземного, і локального капіталу з російської економіки, що підірве вже слабкі перспективи зростання.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram