ГоловнаЕкономікаФінанси

Ощадбанк "закрив" підрозділи Центробанку РФ у п'ятьох російських регіонах

Пишний заявив про втрату банком 9 млрд грн у Криму

Ощадбанк "закрив" підрозділи Центробанку РФ у п'ятьох російських регіонах
Фото: Макс Левин

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний запропонував Центробанку РФ припинити роботу в п'ятьох російських регіонах у відповідь на рішення ЦБ РФ припинити роботу Ощадбанку в Криму.

Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Натрапив на "лист щастя" від Центрального банку Росії за підписом першого заступника Симановського. У цьому листі Центробанк Росії пропонує українському Ощадбанку передати свої активи та зобов'язання згідно з "порядком, установленим статтею 7 федерального закону "Про особливості функціонування фінансової системи Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя на перехідній період". Це при тому, що російські окупанти по-рейдерськи захопили все майно та готівку Ощадбанку на півострові, завдавши українському державному банку, а отже - державі Україна - збитків на близько 9 млрд грн", - написав він.

Фото: facebook.com/pyshnyy

У відповідь Пишний вирішив відправити в Москву лист з аналогічним змістом.

"Я пішов за "логікою" окупантів і підписав лист про те, що Ощадбанк ухвалив аналогічне за своєю правочинністю рішення про закриття структурних підрозділів Центробанку Росії в Краснодарському краї, а також у Брянській, Курській, Бєлгородській і Ростовській областях. Окрім того, запропонував передати активи Центробанку Росії на користь держави Україна як компенсацію за російську окупацію споконвічно українських територій", - написав він.

Фото: facebook.com/pyshnyy

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram