ГоловнаЕкономікаФінанси

Брокбізнесбанк не вдалося врятувати від банкрутства

Банк Курченка пропонують ліквідувати

Брокбізнесбанк не вдалося врятувати від банкрутства
Фото: placevisor.com

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запропонував Нацбанку України ліквідувати Брокбізнесбанк, який входив у бізнес-імперію олігарха-втікача Сергія Курченка.

"Оскільки не було знайдено інвестора, фонд скерував пропозицію Національному банку про відкликання у Брокбізнесбанку банківської ліцензії", - заявили в прес-службі фонду.

У НБУ ще не ухвалювали рішення із цього приводу. "На сьогодні в нас ще немає постанови НБУ", - сказали в прес-службі ФГВФО.

Нагадаємо, в Брокбізнесбанку з 3 березня по 2 червня працювала тримісячна тимчасова адміністрація фонду. Тим часом Фонд гарантування вкладів шукав інвесторів, щоб відновити платоспроможність Брокбізнесбанку, проте зробити це не вдалося.

Брокбізнесбанк до виникнення проблем входив до двадцятки найбільших українських банків, свої кошти йому довірили понад 670 тис. осіб і 20 тис. корпоративних клієнтів.

Восени минулого року банк перейшов під контроль групи ВЕТЕК. Офіційно повідомляли, що їй належать лише 40% акцій установи. До кінця зими банк збанкрутував і був узятий під опіку Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram