ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄС передав Україні 250 млн євро фінансової допомоги

Захід виконує обіцянки грошової підтримки України

ЄС передав Україні 250 млн євро фінансової допомоги
Фото: Макс Левин

Європейський Союз у п'ятницю перерахував Україні 250 млн євро фінансової допомоги. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

"Сьогоднішнє перерахування коштів - один із багатьох кроків, які ми зараз робимо, щоб допомогти уряду України з вирішенням короткострокових потреб, а також з підготовкою до реалізації Угоди про асоціацію. Ми підтримуємо Україну і доводимо це реальними діями", - заявив із цього приводу комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Стефан Фюле.

Ці гроші виділяють у рамках

контракту державного розвитку, підписаного 13 травня. Його сумарний обсяг становить 355 млн євро. Контракт, зокрема, включає конкретні кроки для створення прозорості та боротьби з корупцією і має допомогти уряду реагувати на запити і потреби громадян.

Зазначимо, 13 травня Україна і Європейський Союз підписали меморандум про виділення нашій країні кредиту в розмірі 1 млрд євро, який надійде двома траншами по 500 мільйонів євро і який погашатимуть протягом 15 років. Перший з траншів повинен надійти 17 червня.

Раніше Україна вже отримала велику допомогу від Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram