ГоловнаЕкономікаФінанси

Гонтарева обіцяє продовжити реформу банківської системи

Порошенко і Кубів задарували голову НБУ квітами

Гонтарева обіцяє продовжити реформу банківської системи
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко представив нову керівничку Національного банку Валерію Гонтареву колективу регулятора.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, президент подякував за виконану роботу колишньому голові НБУ Степанові Кубіву, якого Верховна Рада в четвер відправила у відставку. "Кубів - мій політичний партнер", - заявив глава держави.

Представляючи Гонтареву, Порошенко заявив, що вона - професійний банкір. "Ми вже отримали привітання Крістін Лагард з МВФ. Вона дуже рада першій жінці-голові НБУ в Україні", - зазначив президент. Сама Лагард, як відомо, є першою жінкою на чолі Міжнародного валютного фонду.

Порошенко також повідомив, що виступає за незалежність Національного банку. "Останнім часом про це мало говорили. Я залишаюся прихильником цієї концепції", - сказав він.

Гонтарева пообіцяла Порошенкові, що не підведе його і виправдає довіру. Вона зазначила, що вважає своїм завданням реалізувати програму реформування банківської системи до 2020 року, яку розробили за час роботи Кубіва.

Під час представлення Порошенко подарував Кубіву великий букет червоних троянд на знак вдячності за роботу, а той передарував квіти Гонтаревій. Президент потім вручив їй ще й букет білих троянд.

Нагадаємо, Гонтарева раніше обіймала посаду голови ради директорів групи компаній "Інвестиційний капітал Україна". Перед цим вона була першим заступником голови правління та начальником управління фінансових ринків в ING Bank (Україна), працювала в правлінні банку "Сосьєте Женераль Україна" і економістом на Українській міжбанківській валютній біржі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram