ГоловнаЕкономікаФінанси

Росія звинуватила кримський офіс НБУ у знищенні на шредері 48 млн грн

Керівники сімферопольського управління Нацбанку можуть стати фігурантами кримінальної справи

Росія звинуватила кримський офіс НБУ у знищенні на шредері 48 млн грн
Фото: kazanfirst.ru

Слідче управління МВС самопроголошеної Республіки Крим порушило кримінальну справу за фактом знищення у сімферопольському управлінні Нацбанку України 48 млн грн за допомогою подрібнювача паперу.

Про це повідомляє "Коммерсантъ" з посиланням на свої джерела.

За усним наказом із Києва, використовуючи шредер, співробітники управління Нацбанку з 5 по 7 травня подрібнили, як потім підрахували у слідчих органах, 48 млн гривень. Купюри знищувалися як старі. Щоб уникнути розкрадання під час ліквідації, за процесом стежили з Києва в режимі відеотрансляції.

У МВС Криму коментувати справу відмовляються. А представники влади Криму не виключили, що фігурантами кримінальної справи можуть стати керівники управління Нацбанку. "Просто в сховищі кримського офісу Нацбанку стояв шредер. І співробітники банку з керівного складу різали гроші", - зазначив помічник першого віце-прем'єра Криму Михайла Шеремета Володимир Гарначук.

Справу класифікували як умисне знищення або пошкодження майна, за що може загрожувати до п'яти років в'язниці.

Нагадаємо, після окупації Криму Центральний банк РФ привласнив 700 млн гривень, які перебували на балансі відділення Національного банку України в Криму у вигляді активів, 2 млрд гривень іпотечних зобов'язань НБУ, близько 4 млрд гривень готівкових коштів зі сховищ НБУ в Сімферополі, а також 300 кг золота і дорогоцінних металів зі сховищ Ощадбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram