ГоловнаЕкономікаФінанси

Збанкрутував банк "Золоті ворота"

Установу пов'язують із колишнім харківським губернатором Добкіним

Збанкрутував банк "Золоті ворота"
Фото: www.goldengate.kharkov.ua

Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в банк "Золоті ворота", який пов'язують із колишнім харківським губернатором Михайлом Добкіним і до наглядової ради якого входить його батько Марк Добкін.

Як повідомляє прес-служба фонду, таке рішення ухвалено на підставі постанови правління НБУ від 31 липня про визнання установи неплатоспроможною. Тимчасова адміністрація працюватиме три місяці - з 4 липня по 4 листопада 2014 року.

"Золоті ворота" стали вже 14 неплатоспроможним банком від початку року.

Проблеми "Золотих воріт" не є несподіванкою. Наприкінці травня, наприклад, установа попросила в Національного банку стабілізаційний кредит на 100 млн грн для підтримки ліквідності банку в умовах відтоку депозитів. Із 10 червня банк увів жорсткі обмеження на зняття грошей з рахунків і закрив каси.

ПАТ "Банк "Золоті ворота" засновано 1993 року. Його найбільшими акціонерами на 1 січня 2014 року були ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика"(25%), Яків Кузнєцов (19%), Вадим Вишневський (12%), Євген Черняк (10%). На початку липня птахофабрика вийшла з акціонерів банку, а пакет Вишневського виріс до 17%. За класифікацією НБУ, "Золоті ворота" є невеликим банком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram