ГоловнаЕкономікаФінанси

МЗС: конференцію донорів України заплановано на грудень

Влада має намір до зими підготувати програму реформ у рамках УА

МЗС: конференцію донорів України заплановано на грудень
Фото: uk.wikipedia.org

Конференція донорів України повинна відбутися в грудні цього року.

"Зараз вона запланована на грудень. У ній візьмуть участь і ЄС, і країни (не тільки європейські), і міжнародні організації", - сказала заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль в інтерв'ю "Європейській правді".

На цій конференції Україна планує представити свою програму реформ, яка буде пов'язана з Угодою про асоціацію. Іншим напрямком конференції буде фінансування відновлення інфраструктури Донбасу.

"Кожен донор вибиратиме з нашої програми той напрямок, який його найбільше цікавить. Це означає, що ще на етапі підготовки стратегії ми повинні визначити орієнтовний обсяг фінансування кожного напрямку. Втім, розглядається можливість внесення у програму конференції інвестиційного компонента або організації окремого заходу. У такому разі мова йде, безумовно, про кредитні кошти і залучення прямих інвестицій", - сказала вона.

Нагадаємо, що зараз основним кредитором України є Міжнародний валютний фонд. На його програмі stand by зав'язані інвестиції від інших великих кредиторів - Європейського банку реконструкції та розвитку і Світового банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram