ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ не дозволив Лагуну купити Універсал Банк

У власника "Дельти" зірвалася угода на 95 млн євро

НБУ не дозволив Лагуну купити Універсал Банк
Фото: www.depo.ua

Нацбанк не схвалив операцію з купівлі Універсал Банку Миколою Лагуном.

Про це пише FinMaidan з посиланням на високопоставленого чиновника в НБУ. В Універсал Банку з цього приводу повідомили, що "незабаром Eurobank - материнська група Універсал Банку - опублікує офіційне повідомлення про подальшу стратегію банку та групи в Україні".

Причина відмови НБУ не повідомляється. Але при цьому видання подає цитату свого джерела, який заявив: "Водночас регулятор пообіцяв не допустити погіршення ситуації в Дельті. Це системний банк, тому у нас до нього пильний нагляд", - сказав співрозмовник в Нацбанку.

Нагадаємо, що Eurobank Ergasias 14 серпня домовився з українською Delta Group Bank про продаж дочірньої фінустанови Universal Bank за 95 млн євро. Угода з продажу банку мала завершитися до кінця 2014 року. За класифікацією Нацбанку, Універсал Банк входить до групи великих банків. Його активи на 1 липня перевищували 6,5 млрд грн. Дельта Банк у свою чергу входить в топ-5 українських банків з активами понад 61 млрд грн. За цим показником він поступається тільки Приватбанку, Ощадному банку і Укрексімбанку.

Лагуну належать банки "Дельта", Кредитпром, "Омега" (екс-Сведбанк) і "Астра". Також Лагун планував придбати Марфін Банк у Cyprus Popular Bank, але про завершення операції наразі не повідомлялося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram